Времето в неделя

Утре, неделя, ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността над планинските райони, но без валежи. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен северен вятър. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 29° и 34°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщава Агенция "Фокус".

Времето в неделя

Над Черноморието в неделя ще бъде слънчево и топло. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Температурите ще се повишат и максималните ще са 29° – 31°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 27° – 28°.




В понеделник и вторник ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност в следобедните часове. На места в западната половина от страната са възможни краткотрайни превалявания, предимно слаби. Преобладаващите максимални температури ще са между 31° и 36°. В сряда отново ще има условия за превалявания и гръмотевични бури в следобедните часове на повече места, главно в Западна и Централна България, временно ще са и по-интензивни. Предимно слънчево ще бъде времето в часовете преди обяд и над Източна България. Температурите слабо ще се понижат.

Атмосферното налягане ще бъде без съществен дневен ход и ще остане по-ниско от средното за месеца, съобщава Агенция "Фокус".