25 години затвор за серийния похитител и насилник

Тансел Ергин Хасан от Добрич беше признат за виновен от Окръжния съд в отвличания, обири и изнасилване.

25 години затвор за серийния похитител и насилник

За отвличането на Александра К. през нощта срещу 9-ти февруари т.г., извършено при опасен рецидив, съдът му определи наказание „доживотен затвор”, което на основание чл. 58а ал. 2 от НК, т.е. заради самопризнание на подсъдимия, заменя с наказание „лишаване от свобода” за срок от двадесет и пет години. Същата присъда Тансел получава и за второто отвличане – на Йоана Б., което извърши 10 дни по-късно. 



Между двете похищения, той задигнал със сила бижута и мобилни телефони от двете момичета, както и портфейл с пари от Руси. И., също от Добрич. За тези престъпления Окръжният съд определя на подсъдимия   наказание петнадесет години „лишаване от свобода”, като базирайки се на Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс за самопризнанието, също го намаля с една трета.

Четвъртото престъпление, в което Тансел се е признал за виновен е седемкратно изнасилване на Александра в рамките на 4-те дни на похищението й. За това съдът му дава 10 години. В крайна сметка определението  е за изтърпяване на най-тежкото от наложените му наказания – 25 години при първоначален строг режим в затвор или общежитие от закрит тип. С тази присъда Тансер трябва да заплати 20 000 лева на Александра и 10 000 лева на Йоана. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна.