До края на месеца чистят цялото корито, в началото на август - отново дезинфекцират

Продължават възстановителните работи по дерето на река Добричка – до края на месеца от кметството се надяват да успеят да почистят напълно наносите от тиня, строителни отпадъци, домакински уреди и дървета, които приливната вълна е донесла. Почиства се поречието на територията на Добрич.

До края на месеца чистят цялото корито, в началото на август - отново дезинфекцират

Излазът на водата от града в посока Врачанци е силно затруднен, защото дерето след Добрич на много места не съществува – наносите с годините са го затрупали и вече се използва като обработваема земя. В тази връзка кметът Детелина Николова инициира днес среща в областна управа с представител на Община Добричка и хидроинженери.  



До края на седмицата ще се извозват отпадъците около контейнерите. В началото на август започва повторно обезпаразитяване на всичките 7 160 шахти от системата на ВиК на територията на Добрич. Дезинфекцията не е спирала, може да продължи по желание на гражданите. Екипите на фирмата, наета от общината се отзовават и на частни адреси – една от кубинките в Югоизтоците е дезинфекцирана от първия до шестнадесетия етаж по желание на живеещите там, съобщи кметът Детелина Николова. Тя уточни, че при повторните лабораторни изследвания не се е потвърдила диагнозата лептоспироза при жената, която беше в реанимация. Състоянието и е подобрено и тя е в друго отделение. Останалите 7 души вече са изписани. Инфекцията е овладяна и за да не се допусне, се предприема новото почистване.