Четирима наквасени шофьори изтрезняват в ареста

Контролните органи са съставили 62 акта и 124 фиша за констатираните от тях нарушения през почивните дни в областта

Четирима наквасени шофьори изтрезняват в ареста

На 19 юли, около 16:15 часа в село Победа, община Добричка, автопатрул спира за проверка лек автомобил „Форд” с местна регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,22 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа във Второ РУП Добрич е задържан С.Т. (40 г.) от с. Победа.



На същата дата, около 05:10 часа по „Албенски път” в град Балчик, е спрян лек автомобил „БМВ” със софийска регистрация. При последвалата проверка за алкохол  е отчетено наличието на 1,33 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в РУП Балчик е задържан Д.Г. (20 г.) от град София.

На 20 юли, около 11:10 часа по ул. „Сан Стефано” в град Добрич, е проверен лек автомобил „Субару” с добричка регистрация, управляван от Ц.Г. (37 г.) местен жител. Той карал с 1,39 промила алкохол.

В неделния ден, около 22:36 часа по ул. „България” в село Кранево е спрян лек „Фолксваген” с русенска регистрация, чийто 60-годишен шофьор с инициали К.К. е управлявал с концентрация от 1,45 промила алкохол. Русенецът изтрезнява в РУП Албена, където е задържан за 24 часа.