Времето през следващите дни

През следващото денонощие въздушната маса над страната ще остане неустойчива.

Времето през следващите дни

Преди обяд, главно над Южна България, ще има и слънчеви часове. След пладне и преди полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръмотевици. Ще духа слаб, в източната половина от страната – умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури в повечето места ще са между 24° и 29°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Агенция „Фокус”.



Преди обяд над Черноморието ще има и слънчеви часове, но след обяд и преди полунощ облачността ще се увеличи и ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са от 25° до 27°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще преобладава облачно, по високите върхове и мъгливо време. Ще има валежи и гръмотевична дейност. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 13°.

В неделя времето ще бъде предимно слънчево и по-топло. След обяд над планинските и източните райони ще се развие купеста облачност, на отделни места ще превали за кратко.

В понеделник температурите ще са с още 2-3 градуса по-високи и максималните ще са между 29° и 34°. Ще бъде слънчево. Привечер и през нощта в западните райони ще се развие купесто-дъждовна облачност, ще превали и прегърми. Във вторник над Източна България ще се задържи слънчево, а над Западна ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има валежи и гръмотевични бури. Възможни са и градушки.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще остане близко до средното за месеца.