Кипи усилена подготовка за турнира по тенис на маса в Албена

Над 120 деца, юноши, младежи и девойки се включиха в тренировъчния лагер по тенис в спортната зала в Албена, съобщи Руслан Йорданов – старши мениджър „Спорт” в Албена. Заедно с тях тренират едни от най-изявените състезатели при мъжете и жените на България, Русия и Турция.

Кипи усилена подготовка за турнира по тенис на маса в Албена

Кампът ще продължи до 22 юли, след което започва един от най-големите турнири по тенис на маса в Европа. Първите мачове от спортната проява са на 23 юли, а финалите на 27-ми. Ежегодният тенис фестивал ще привлече това лято над 500 състезатели и над 1000 гости от 16 европейски държави, както и представители от САЩ.

«Проявата е единствена по рода си в Европа, която събира на едно място всички поколения на един спорт - от най-малките - децата над 9 години до ветераните над 70 г. заедно с елитните майстори при мъжете и жените. Плеяда звезди се очаква да пристигнат в Албена от целия континент, а естествено тук ще бъде и целия български елит при мъжете и жените», заяви организаторът Стефан Георгиев.

В момента в родния ни курорт, който това лято е едно от най-предпочитаните места за спорт, заради прекрасната си спортна база и инвестициите, които бяха направени за подобряването й, са топ тенисистките ни при жените - шампионките Анелия Карова и Елица Замфирова, както и водещите ни състезателите Станислав Иванов, Теодор Йорданов, Радослав Камберов, Йонко Ненков и др.

Тренировките се провеждат под ръководството на заслужилите треньори на Русия Лидия Родичкина и Валентина Щесюк. От българска страна главен треньор е Цветомир Цонев /НСА/.