Национални кариерни дни започнаха във ВУМК - Добрич

Националните кариерни дни и Националният дебат „Бизнесът и висшето образование в България” стартират днес и ще продължат и утре в сградата на Висше училище Международен колеж (ВУМК), град Добрич.

Национални кариерни дни започнаха във ВУМК - Добрич

Организатори на събитието са Студентски съвет на Висше училище Международен колеж (ВУМК) и Националното представителство на студентските съвети в Република България.


 

Целта на Кариерните дни е да запознаят младите хора с фирми и организации от различни сфери, като това им дава добра възможност да си намерят подходяща работа или стаж. Фирмите, които взеха участие миналата година, бяха 12, някои от които Ernst&Young, PricewaterhouseCoopers, Darik радио, Пикадили, Roca, Sol Melia, Helios и Benchmark. Тази година се очаква както присъствието на част от миналогодишните посетители, така и присъствието на Гранд хотел Варна, Fulbright Bg, AIESEC, к-с ,, Афродита'' и други.

 

Кариерният форум се организира за втора поредна година от ВУМК, но този път събитието ще е на национално ниво, т.е. ще има за цел да постави началото на една ежегодна традиция за обмяна на идеи.
 

Националният дебат също се инициира за първи път от младежи, които желаят да бъдат част от един конструктивен диалог между бизнеса и висшите училища.

 

Според организаторите, дебатът е изключително важен, тъй като се очаква да доведе до конкретни стъпки за бъдещето относно това как бизнесът и висшето образование ще си съдействат в полза на младежите.

 

Днес фирмите-участници основно ще представят техните продукти  и услуги, а утре ще се проведе Националният дебат, който включва дискусии и представяне на добри практики от цял свят за съвместна работа на бизнеса с висшите училища.

 

Тъй като миналата година Кариерните дни предизвикаха голям интерес и бяха посетени от близо 3 000 участника – на живо и онлайн, тази година, участниците и зрителите се очаква да достигнат 10 000.
Всички, които не могат да присъстват на събитията, ще могат да гледат на живо, онлайн на emva.vumk.eu, където зрителите ще могат да коментират и задават въпроси чрез отворена чат-дискусия.