Похитителят от Сливен се предаде жив

Няколко минути след 7 часа похитителят Стефан се предаде на органите на реда. Това се случи на 39-ия час от началото на заложническата сага. Човекът излезе с вдигнати ръце и качулка, и бе отведен от антимафиотите. В момента той е в ареста на областната дирекция на МВР-Сливен, потвърдиха оттам за Bnews.

Похитителят от Сливен се предаде жив
Въпреки че заплашваше да посегне на живота си, 28-годишният похитител се предаде жив и здрав в ръцете на органите на реда.

Човекът излезе от банката с вдигнати ръце. Полицаите и жандармеристите го посрещнаха и му сложиха белезници. После го отведоха с качулка на главата. В момента той се намира в Областната дирекция на МВР-Сливен, потвърдиха оттам за Bnews.

Младежът от село Кортен предизвика първата по рода си сага на банков обир със заложници в България.

В сряда в 16 ч. той нападна банков клон на Инвестбанк в Сливен, въоръжен с личния си пистолет "Байкал" и с над 50 патрона. При влизането той стреля и рани банковия гард Станчо Станев. Взе за заложници служителките на банката и ги държа похитени с часове.

Похитителят Стефан се предаде внезапно 39 часа след началото на заложническата криза, след като цяла нощ бе пред дилемата дали да се предаде или да се гръмне, тъй като заплашваше, че ще се самоубие.

Пред сградата на банката все още има служители на реда. От снощи със случая се занимават служители на сливенските структури на МВР. Главсекът на МВР Калин Георгиев, който ръководеше операцията до вчера следобяд, и Специализираният отряд за борба с тероризма напуснаха града в четвъртък.

Ограденият периметър около банката се охраняваше от служба „Жандармерия”.

Вътрешният министър Цветан Цветанов уточни, че все още не се знаят мотивите и похитителят не е поставил никакви искания.

Цветанов каза, че човекът помолил само да бъде запазен животът му. Вътрешният министър съобщи още, че животът на простреляния гард от Стефан, който бе изваден от изкуствената кома, вече е вън от опасност.