Времето в сряда

През нощта превалявания и гръмотевици ще има в северозападната част от страната, с тенденция на затихване до сутринта, но в останалите райони ще е предимно ясно.

Времето в сряда

Утре, сряда, с преминаващия през страната размит атмосферен фронт, по-значителна облачност ще има над Северна България и планините, където около и след обяд отново на места ще има слаби и краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевична дейност. Предимно слънчево и горещо ще се задържи над Югоизточна България. Вятърът през деня ще е слаб, в Източна България до умерен, от югоизток. Ще настъпи слабо понижение на температурите, в повечето места ще са между 28° и 33°.




Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщава Агенция "Фокус".

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието в сряда ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще се появи през деня само по южното крайбрежие. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Температурите по крайбрежието ще достигнат 24°-26°. Температурата на морската вода е около 24°, вълнението ще е 2-3 бала.

През следващите дни времето ще бъде неустойчиво. Сутрин ще бъде предимно слънчево, около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, повече в Западна и Централна България, ще има превалявания и гръмотевици. В четвъртък и петък максималните температури ще останат около 30°, в събота ще се понижат с 2-3°.