Изведоха похитителя от банката в Сливен

След като освободи всички заложници и се увери лично от премиера, че няма да бъде убит, похитителят сам се предаде в ръцете на полицията и бе изведен от банката.

Изведоха похитителя от банката в Сливен
Невижданата у нас драма с похитител, който взе заложници в банков клон в Сливен, приключи след 20-я час.

След като преди 2 часа освободи и последния заложник, изплашеният похитител сам се предаде в ръцете на полицията и бе изведен от сградата.

Преди това стана ясно, че през цялото време в банката е била и още една жена, за която обаче не знаел и похитителят. Спецекипите го уговорили да влязат, за да вземат пари от банката и така извели жената, а той останал вече сам в сградата.

Последва изрично послание на премиера Бойко Борисов в парламента до похитителя, който слушал постоянно радио, а заседанието на парламента се предава пряко.

"Сега понеже го е страх да се предаде да не го застрелят, ако ме чува, дал съм изрични указания - предаде ли се, така както законът повелява, един шамар няма кой да му удари. Ако ме чува да излезе, важното беше да освободи жените. Така че сме поели пълен ангажимент в тази посока - да бъде добър да се предаде жив и здрав", обърна се Бойко към похитителя.

В последните часове на драмата и преговорите с него вече бе ясно, че той няма намерение да убива никой, нямаше и изисквания за пари и бягство от полицията.

Желанието му бе основно да излезе жив от банката, за което с него разговори водеха психолозите на МВР. По-рано сутринта психологът Христо Монов заяви пред TВ7, че похитителят е изморен и скоро ще вземе решение.

Това, което стана ясно след като бяха освободени заложниците е, че мъжът, който ги държа 20 часа е 27-годишният Христо Петров от Нова Загора.

Тепърва ще бъдат изняснявани и мотивите, които са го накарали да щурмува банковия клон и да вземе заложници.

Според психолози и експерти, става дума за моментно емоционално състояние, довело до подобно решение, а не за психични отклонения. В часовете след вземането на заложници и стрелбата, при която бе тежко ранен охранител на банката, похитителят се интересуваше дори от състоянието му и казал пред преговарящите, че съжалява за случилото се.