Обират банков офис в Сливен, има ранен, взети са заложници

42-годишен мъж е прострелян при въоръжения банков обир в Сливен. Той е приет в много тежко състояние в спешното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” около 16.10 ч., съобщиха от лечебното заведение. Настанен е в шокова зала.

Обират банков офис в Сливен, има ранен, взети са заложници
Началникът на отделението д-р Тодор Суванков съобщи, че мъжът е в много тежко състояние и има опасност за живота му.
Прострелян е в областта на лявата раменна става и куршумът най-вероятно е заседнал в тялото му. Има данни за голямо количество кръв в белия му дроб.
Събира се оперативен екип.

"Много съм притеснена, човек от охраната на офиса е ранен и настанен в болницата. Има четирима заложници. За Сливен заминаха директори на банката и шефа на "Сигурността" на банката", заяви пред Информационна агенция КРОСС директорът на "Инвестбанк" Петя Славова.

За прострелян потвърди и кметът на Сливен Йордан Лечков. По думите му в офиса на банката, който се намира срещу сградата на областната управа в центъра на града, има заложници. „Това което знаем, е че двама маскирани държат вътре самите служители”, каза Лечков.

Информационна агенция КРОСС припомня, че екипи на МВР са изпратени в банков офис на "Инвестбанк" в Сливен, тъй като човек е нахлул вътре и се е опитал да извърши обир, съобщиха от МВР.

Сигналът е подаден от паник бутон в банковия офис около 16.00 ч. Мъжът е стрелял. Според МВР обаче мъжът е все още вътре. Полицейски сили са заградили района около банковия клон в центъра на Сливен. По първоначални данни в офиса има само служители на банката. За случая е уведомена окръжната прокуратура, продължават действията за овладяване на ситуацията и изясняване на случая.

Очаквайте подробности!