Национални кариерни дни и дебат за висшето образование във ВУМК - Добрич

Нa 25-ти и 26-ти март, Студентски съвет на Висше училище Международен колеж (ВУМК) заедно с Националното представителство на студентските съвети в Република България, организират Национални кариерни дни и Национален дебат „Бизнесът и висшето образование в България” в сградата на ВУМК, град Добрич.

Национални кариерни дни и дебат за висшето образование във ВУМК - Добрич

Целта на Кариерните дни е да срещнат бизнеса с младите хора. По този начин фирми и организации могат да си наберат персонал, а младежите от своя страна - да се запознаят с бизнес лидери в различни сфери и да си намерят подходяща работа или стаж.



За разлика от миналогодишни Кариерни дни, тази година събитието ще е на национално ниво, т.е. ще има за цел да постави началото на една ежегодна традиция за обмяна на идеи, ноу-хау и диалог.
 

Националният дебат също се инициира за първи път и то изцяло от млади хора и студенти, които желаят да бъдат част от един конструктивен диалог между институциите, бизнеса, висшите училища и техните кариерни центрове.
 

„Като активни представители на гражданското общество и пряко засегнати от бъдещото развитие на висшите училища, техните кариерни центрове и бизнеса в България, ние смятаме подобен дебат за жизнено необходим на прага на второто десетилетие на XXI век”, споделят организаторите.

 

Освен дискусиите и презентациите през двата дни, е предвидено да се отбележи и Часът на Земята на 26-ти Март от 20:30 часа чрез дискусия на свещи.

 

В края на Националните кариерни дни се очаква участниците и организаторите да приключат с конкретни стъпки за бъдещето относно съвместна работа на бизнеса със студенти и висши училища.

 

Висше училище Международен колеж организира Кариерни дни за втора поредна година, като последното такова събитие бе посетено от близо 3 000 души на живо и онлайн, от България и чужбина.  Фирмите, които взеха участие миналата година, бяха 12, някои от които Ernst&Young, PricewaterhouseCoopers, Darik радио, Пикадили, Roca, Sol Melia, Helios и Benchmark. Тази година се очаква както присъствието на част от миналогодишните посетители, така и присъствието на Гранд хотел Варна, Fulbright Bg, Premier Luxury Mountain Resort, AIESEC, к-с ,, Афродита'' и други. Тази година, участниците и зрителите се очаква да достигнат 10 000.

 

За тези, които имат желание да присъстват на Кариерните дни и на Дебата, но не могат, ще го гледат на живо, онлайн на emva.vumk.eu, където ще могат да коментират и задават въпроси чрез отворена чат-дискусия.

 

Събитията са изцяло подкрепени от Община град Добрич, Областна управа град Добрич, Национална търговска камара и Търговска Палата Добрич, съобщават още организаторите.