Времето в следващите дни

През нощта облачността ще намалее до ясно. Вятърът временно в много райони почти ще стихне.

Времето в следващите дни

Утре, неделя, ще бъде слънчево в следобедните часове над планинските райони от Западна България с купеста облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България временно до умерен източен вятър. Максимални температури между 25° и 30°, по морския бряг малко по-ниски.



Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщава Агенция "Фокус".

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за юни. През деня слабо ще се понижи.

Над Черноморието в неделя ще бъде слънчево. Ще духа слаб, временно умерен източен вятър. Максимални температури 21°-24°. Температурата на морската вода е от 17° по северното до 23° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В понеделник денят ще започне със слънчево време, но по-късно над Западна България ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. През нощта срещу вторник ще превали и в централните райони от страната. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Във вторник в Дунавската равнина и Източна България ще бъде ветровито и малко по-хладно, с променлива облачност, без съществени валежи. Над югозападните райони ще бъде предимно слънчево, а температурите ще останат почти без промяна. В сряда вятърът чувствително ще отслабне, в източната половина от страната ще се ориентира от север-североизток. Ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността над Източна България.