АТАКА дари матраци и одеяла на пострадали от наводнението в Добрич / ВИДЕО /

Националистите от партия АТАКА дариха матраци и одеяла на Кризистния център „Добротица“, където са настанени пострадалите от наводненията в Добрич.

АТАКА дари матраци и одеяла на пострадали от наводнението в Добрич / ВИДЕО /

 Помощта е част от инициавата на партията „Православна солидарност“ и бе оказана от народният представител от АТАКА Калина Балабанова, общинският съветник Атанас Атанасов и координаторът на партията за Балчик Ивелина Колева.



„От началото на трагедията, заедно с всички координатори на АТАКА в областта обиколяме в най-бедстващите точки в Добруджа, за да се запознаем с проблемите на пострадалите и да потърсим начин, за да им помогнем“, сподели Калина Балабанова.

Осигурили сме 7 матраци, над 20 одеяла благодарение на организациите ни в Балчик и Каварна“, допълни Ивелина Колева.

Областният лидер на АТАКА за Добрич и общински съветник Атанас Атанасов заяви, че ще потърси отговори на редица въпроси по време на следващото заседание на местния парламент. „Пред нас стоят много сериозни въпроси, като наприммер защо беше допуснато да се случи това наводнение, имаше ли контрулирано или неконтрулирано изпускане на язовирите „Николаевка“ и Крумово“, каза Атанасов. Според него адекватни са и въпросите дали са били извършени всички мониторингови действия относно отклоненията на „Суха река“, които преминават през града, както и дали са били осъществени мероприятията по почистването на коритото. Атанасов се ангажира със задаваните им на на кмета на град Добрич Детелина Николова.

Патриотите от АТАКА ще продължат и през следващите дни да помагат на пострадалите в Добрич.