Голяма част от Добрич и 6 села са без ток

Екипите на ЕНЕРГО-ПРО отстраняват повреди, предизвикани от природната стихия в Североизточна България

Голяма част от Добрич и 6 села са без ток

ЕНЕРГО-ПРО отстранява многобройни повреди по електроразпределителната мрежа вследствие на разразилата се снощи буря в Североизточна България и приливните вълни и наводнения във Варна, Добрич и Велико Търново.



По разпореждане на държавните органи, през  изминалата нощ беше изключено електрозахранването във варненския квартал Аспарухово и голяма част от град Добрич, за да се гарантира безопасността на хората. По време на бурята ЕНЕРГО-ПРО превантивно изключи отделни електропроводи и съоръжения, за да се избегнат аварии и животозастрашаващи ситуации. Някои от тези съоръжения и към момента не са поставени под напрежение, поради високото ниво на водата в наводнените съоръжения.

В град Добрич има голям брой наводнени трафопостове и повреди по мрежата ниско напрежение. На територията на областта има и 6 села без електричество.

През цялата нощ екипите на ЕНЕРГО-ПРО правят обходи и техническа проверка на основните захранващи съоръжения. Отстраняват се всички аварии на местата, до които има достъп. Компанията разполага с необходимата техника и има готовност при необходимост да ангажира и пренасочи допълнителни екипи от по-слабо засегнатите райони.