Времето в четвъртък

НИМХ: Утре ще бъде предимно слънчево, максималните температури ще бъдат между 27°и 32°

Времето в четвъртък

Още преди полунощ явленията из страната ще затихнат и до сутринта ще се изясни. Утре, четвъртък, ще настъпи временно стабилизиране на атмосферата. Ще бъде предимно слънчево, след обяд над източните и планинските райони с купеста облачност, но без валежи. Вятърът ще е слаб. Максималните температури ще бъдат между 27°и 32°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщава Агенция "Фокус".



По Черноморието ще бъде предимно слънчево, а вятърът слаб. Максималните температури по крайбрежието ще са 25°-26°. Температурата на морската вода вече е 21°-23°, вълнението ще е слабо 1-2 бала.

В петък преди обяд ще бъде предимно слънчево, след пладне с развитие на купеста облачност; в източните и планинските райони ще има и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. В събота краткотрайни превалявания и гръмотевици ще има на повече места в Южна и Източна България. Северозападният вятър ще отслабне. Максималните температури ще са между 25° и 30°. В неделя денят ще започне със слънце, но по-късно из цялата страна са възможни превалявания и гръмотевици. В Източна България вятърът ще се ориентира от югозапад.