От местопрестъплението: Добрич. Старица даде 2 бона за инжекция на телефонен измамник

За нов случай на телефонна измама в Добрич, съобщават от местната полиция. Измамниците са приложили познатата схема, при която от възрастни добричлии се искат пари за лечението на близък роднина. За втори път в рамките на седмица в Добрич мним лекар обяснява, че сумата е необходима за животоспасяваща инжекция.

От местопрестъплението: Добрич. Старица даде 2 бона за инжекция на телефонен измамник

На 21.03 в Първо РУП Добрич е получено съобщение от 77 годишна жителка на града, за това че около 11.40 часа на домашния й телефон се е обадил непознат за нея мъж и представяйки се за д-р Стоянов е заявил, че внукът й е тежко болен и се нуждае спешно от животоспасяваща инжекция, която струва 3 600 лв., но той щял да им вземе само 2 000 лв. В последствие, според уговорката парите са предадени на непозната жена пред хотел “България” в град Добрич. По случая се работи в условията на досъдебно производство.


 

Припомняме, че преди по-малко от седмица, на 16 март,  81-годишен добричлия олекна с 1700 лева по абсолютно същия начин. Възрастният мъж отново доверчиво даде сумата за "животоспасяваща инжекция" на зет му.