Взривиха колата на заместник-кмета на Стара Загора

Половин час след полунощ взривиха колата на заместник-кмета на Стара Загора по общинска дейност и стопанство Велизар Балабанов.

Взривиха колата на заместник-кмета на Стара Загора

Това е трето посегателство върху имущество на Балабанов от 2008 година насам. Тази нощ в 0.31 ч в Стара Загора неизвестен е задействал самоделно взривно устройство, поставено под лек автомобил "Хюндай Санта Фе", паркиран на ул. "Константин Иричек". Лекият автомобил е собственост на лизингова компания, но се ползва от Велизар Балабанов.

  

При експлозията няма пострадали хора. Нанесени са материални щети по автомобила и са счупени стъкла на прозорците на съседни сгради. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.333 вр. чл.330 от НК. Направен е втори оглед на местопроизшествието. Работата по случая продължава сектор "Борба с организираната престъпност" - Стара Загора.

 

Информационна агенция КРОСС припомня, че това не е първият случай, при който има посегателство върху имущество на Балабанов. На 24 юли 2008 г. бе посегнато на негов магазин за парфюмерия, като отново бе поставено взривно устройство. На 6 февруари 2009 г., магазинът му беше запален.