Времето в следващите дни

И през следващото денонощие времето ще е неустойчиво, предимно със значителна облачност, отново с краткотрайни превалявания, след пладне до полунощ и с гръмотевици. По-значителни разкъсвания на облачността ще има в предобедните часове над Югозападна България. Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб, но в източните райони умерен от северозапад. Максимални температури между 19° и 24°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщава Агенция "Фокус".

Времето в следващите дни

По Черноморието утре ще духа умерен, на моменти и силен северен вятър. Ще е облачно, ще има и превалявания, по-значителни по южното крайбрежие. Максимални температури 20°-23°. Вълнението ще е до умерено 3-4 бала, а температурата на морската вода е 19°-20°.



В петък и събота преди обяд ще има повече слънце, а следобедните превалявания ще са на по-малко места. Вятърът ще остане от север-северозапад, слаб до умерен. Температурите ще се повишат и в събота максималните ще бъдат между 23° и 28°. В неделя отново на много места ще има валежи и гръмотевици, ще са и повече като количество. Вятърът ще се ориентира от североизток и в Източна България ще е до умерен. Температурите ще са малко по-ниски, съобщава Агенция "Фокус".