Времето в събота

През следващото денонощие времето ще бъде твърде хладно за края на май. Ще се задържи предимно облачно и в по-голямата част от страната все още ще превалява.

Времето в събота

Но в Западна България още преди обяд валежите ще започнат да спират, а към края на деня и облачността да намалява. Вятърът ще бъде умерен от запад. Максималните температури ще бъдат между 17°-22°, в София около 17°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”. Атмосферното налягане от запад ще започне да се повишава, приближавайки средното.



По Черноморието ще се задържи облачно и все още ще превалява. Вятърът ще е умерен от запад. Максимални температури около 20°. Вълнението ще е слабо 2-3 бала, а температурата на морската вода вече е 20°-22°.

Времето по планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. Все още ще превалява. Вятърът по билните части ще е силен от северозапад. Хладно, на 1200 м.н.в около 12°, на 2000 м около 5°.

В неделя и в началото на следващата седмица ще има и слънчеви часове, но главно около и след обяд отново ще се развива купеста облачност и на места ще превали дъжд. Температурите ще се повишават. В неделя и понеделник ще духа слаб западен вятър, във вторник ще се ориентира от изток и ще е слаб до умерен.