Безплатни здравни и образователни услуги за децата в Крушари

Община Крушари стартира изпълнението на проект „Комплекс за социални услуги за деца от 0 до 7 години и техните семейства”

Безплатни здравни и образователни услуги за децата в Крушари

Проектът се финансира от Министерството на труда и социалната политика като в основните компоненти в него като изграждане на техническата инфраструктура за предоставяне на услугите чрез ремонт на общински сгради приключи през 2013г.




През летните месеци предстои да започне предоставянето на две нови услуги.
Първата е насочена към  деца от подготвителните групи в  детските градини, които имат проблеми в усвояването на българския език, за които ще бъде отворено лятно училище. Чрез допълнителни занимания, игри, излети и кратки екскурзии на децата ще бъде предложена възможност за допълнителна подготовка за равен старт в училище. Планираният брой деца, които ще ползват услугите е 60, основно от селата Крушари и Лозенец.

Втората услуга е ориентирана към бебета и деца до 7 години, като са предвидени здравни консултации от педиатър и детски стоматолог. Консултациите по превенция на детското здраве ще са с различен интензитет в зависимост от възрастта на детето и здравословния му статус. Работата на педиатър и детския стоматолог ще бъде подпомагана от медицинска сестра и медиатор. Предлаганата здравна грижа е насочена към над 150 деца.

На официалния  сайт на Община Крушари е публикувана на покана за заявяване на интерес за всички позиции, свързани с предоставянето на здравни и образователни услуги. Приемат се документи за длъжностите педагози, медиатори, лекар-педиатър, лекар-стоматолог, медицинска сестра. Документите са достъпни в меню „Конкурси, търгове, обявления”, както и на разположение в Общинска администрация, стая 307.