Бизнесът подкрепя протеста на зърнопроизводители

Eдна от сериозните фирми в България, в сферата на теглоизмерването "Либра Инженеринг“ООД , с офис и в град Добрич, разпространи до медиите подкрепата си към протестиращите в страната днес зърнопроизводители.

Бизнесът подкрепя протеста на зърнопроизводители
"Либра Инженеринг" ООД  работи със зърнопроизводителите вече 20 години, като за тях предоставя автомобилни везни, които способстват за работата на всички земеделци. Ключов момент в тяхната  работа, а и за съвместната работа на всички по веригата в сферата на земеделието, е навременното изплащане на субсидиите, се казва в писмото.

„...Неимоверно, ключовият момент за всяка една сделка във всяка сфера на бизнеса е момента със заплащането по сключените договори. Всички знаем, че този процес е верижен и възможността да се получи порочен кръг е голяма. Едно твърде дълго забавяне на плащанията би могло да доведе до фалит фирмите и организациите, които са на края на този верижен процес. Ето защо, ние от „Либра Инженеринг“ ООД заставаме зад протестиращите зърнопроизводители, в лицето на Националната асоциация на зърнопроизводителите, като официално заявяваме тази наша позиция в медиите, които молим за съдействие при разпространяването на тази информация. Призоваваме всички сфери на бизнеса в България, които имат  пряк или косвен досег до работата в сферата на земеделието да подкрепят протестиращи, защото в точно такива моменти, ние  трябва да сме единни и да покажем, че имаме гражданско общество, което има твърди позиции и иска да работи по европейски!...“

Днес в цялата страна стартираха национални протести на Националната асоциация на зърнопроизводителите, във връзка с неизпълнените от правителството ангажименти към сектор земеделие. Протестните акции започнаха в 10.00 ч. и позволеното време е до 13.00 ч. Всички протести са организирани съобразно българското законодателство, съобщават от браншовата организация.

Както вече ви информирахме, много масов е протестът в Добрич. Над 120 земеделски машини са се събрали на изхода на Добрич за Генерал Тошево. Своята подкрепа са заявили земеделци от съседни общини и области. Подкрепата си са потвърдили животновъди и земеделски кооперации.