Атанас Атанасов: В ЕП трябва да влязат хора, които да защитават националните ни интереси

На всичките си срещи, които правим в Добруджа казвам, че в Европейския парламент трябва да влязат национално отговорни хора, които да защитават българския интерес. Хора, които могат да казват НЕ когато ЕС притиска България и когато ни залива с европерверзията си. Това заяви в сутрешния блок на телевизия АЛФА „Добро утро, българи“, кандидатът за евродепутат от АТАКА и областен координатор на националистите за Добрич Атанас Атанасов.

Атанас Атанасов: В ЕП трябва да влязат хора, които да защитават националните ни интереси



Той допълни, че от 2005 година само партия АТАКА е последователна в своята политика и само патриотите защитават националните ни интереси. Атанасов коментира в ефира на АЛФА ТВ и кризата в Украйна и санкциите срещу Русия. Той споделя официалната позиция на АТАКА, че в Украйна станахме свидетели на преврат, иницииран от САЩ, които целят да завземат важни геополитически позиции и да засилят влиянието си на континента.

"Беше извършена смяна на властта след инспирирани улични протести против законно избраното правителство и президент, бяха финансирани и подтиквани към сблъсъци „граждански сдружения”, а всички знаем, че не са точно такива. Реакцията на Русия е нормална – разбираема и оправдана, още повече реакцията на хората от източните провинции. Не може в наши дни САЩ и Западът по такъв начин да се намесват във вътрешните работи на която и да е независима и суверенна държава", категоричен е Атанасов.

Националистът коментира и резултатите от случващото се в Украйна върху българските фирми и като учредител на българо-руския бизнес клуб в Добрич. Според него, българо-руският бизнес има накъде да се развива още. 

Партия АТАКА е под номер 20 в интегралната бюлетина.