Добруджа ще играе за бронзовите медали

Контузии попречиха на отбора от Добрич да достигне отново до финал.

Добруджа ще играе за бронзовите медали

Локомотив победи във Варна Добруджа с 41:32 и с 2:1 победи спечели полуфиналния плейоф и се класира за финала в мъжката А хандбална група.



Поради травма основният реализатор на жълто-зелените Джошкун Якубов не бе в състояние да играе. Още в третата минута на мача Венцислав Петров също получи контузия. Вратарят Съби Кирилов пък от 3 дни е с грип и пази с температура. Като добавим към тях и отсъствието на трайно контузените Златан Патров и Емил Иванов става ясно защото Добруджа не успя да се противопостави на Локомотив в третата полуфинална среща.

Половината голова за добричлии отбеляза Красимир Коев - 15. Костадин Иванов наниза 6 попадения, Стефан Ефтимов - 5, Стилиян Стоянов и Йордан Стоянов - по 3.

Отпадането на полуфинал сложи край на серията от пет поредни финала в първенството за ХК Добруджа. Отборът има общо 6 в историята си, като спечели последните 2 титли на България. Тази година за златото ще спорят Фрегата (Бургас) и Локомотив (Варна). Добруджа пък ще се изправи срещу Спартак (Варна) в малкия финал за бронзовите медали и ще име домакинско предимство в битката за третото място, заради по-предното си класиране от редовния сезон. Серията във формат 2 от 3 започва с мач в Добрич, вторият е във Варна, а ако се стигне до решителна трета среща, тя ще е в зала "Русалка". Мъжкият състав на хандбален клуб Добруджа неизменно достига до медалите през последните 7 години.