Калиакра бойкотира мача с Левски

Кметът на Каварна Цонко Цонев изпълни заканата си и Калиакра бойкотира днешния си мач срещу Левски. Мач в Каварна все пак има, но не официален от шампионата, а контрола.

Калиакра бойкотира мача с Левски

Точно в 18.00 часа 22-мата футболисти и реферите бяха готови за начало на мача. Първи съдийски сигнал, обаче не прозвуча, заради липсата на линейка. По изискванията на наредбата, медицинската кола бе изчакана 30 минути, след което стана ясно, че мач от първенството между Калиакра и Левски няма да се играе. 


 

Сините ще спечелят срещата служебно с 3:0. Според кмета на Каварна Цонко Цонев трите гола са дело на председателя на съдийската комисия Костадин Костадинов. Бойкотът е заради назначението на съдията Ивайло Стоянов да свири мача във Варна между Черно море и ЦСКА. Цонко Цонев обяви още в сряда, че ако този рефер, който сбърка многократно на срещата Калиакра - Славия преди 2 седмици, не бъде сменен, Калиакра ще бойкотира домакинството си на Левски.

 

Мач между Калиакра и Левски все пак в момента се играе. Срещата, обаче не е официална, а приятелска. Двата тима излязаха в титулярни състави, от една страна за да поддържат игрови ритъм, а от друга за да може публиката в Каварна все пак да наблюдава интересен мач.