Головата разлика лиши Добруджа от А група

Драматично развитие на последния кръг в Б група остави добричлии на трето място.

Головата разлика лиши Добруджа от А група

Добруджа победи Пирин (Разлог) с 4:0 пред около 3500 зрители на стадион "Дружба". Иван Цачев откри с удар с глава в 39 мин. В 60 мин. Кристиян Малинов с много технично изпълнение покачи на 2:0. Със своя специалитет - силен шут от границата на наказателното поле, Красимир Станоев отбеляза третия гол във вратата на гостите в 79 мин. В добавеното време на срещата Ивайло Димитров фиксира крайното 4:0 за жълто-зелените.



По същото време Хасково спечели с 2:0 гостуването си на Банско.

Хасково и Добруджа завършиха първенството с равни точки - 46. Тъй като през сезона двата отбора си размениха по една домакинска победа с по 1:0, те бяха класирани по следващия критерий - головата разлика. На Хасково тя е 35:20, а на Добруджа - 33:20 и това ги класира съответно на второ и трето място в крайното подреждане. Така 2 гола не достигнаха на добричлии да се завърнат в елита.

След последния съдийски сигнал публиката на стадион "Дружба" изпрати с бурни аплодисменти футболистите, треньорите и ръководството на Добруджа. Отборът завърши трети, с най-малко загуби в групата - 4. След 10 години във В и в дъното на Б група, Добруджа отново бе в борбата за класиране в елита и имаше своя реален шанс до последните минути на шампионата.