Съдят серийния похитител до месец, но не и за изнасилване

20-годишният доказан престъпник Тансол Хасан ще се сдобие в обвинителен акт до месец за отвличането на двете момичета в Добрич, но не и за изнасилване. Това съобщи BNews, позовавайки се на Добричката окръжна прокуратура.

Съдят серийния похитител до месец, но не и за изнасилване

Съденият за кражба бивш затворник и с друго висящо дело Тансол, ще бъде изправен пред съда по две обвинения - отвличане и грабеж. От официалните обвинения на прокуратурата излиза, че изродът Тансол първо обирал момичетата и след това ги отвличал и държал при себе си ей така за кеф, без да прави секс с тях.

Местните жители обаче твъдрят, че истината с отвличанията е малко по-друга - похищения изобщо не е имало, защото девойките сами решавали да тръгнат с Тансол, а после бягали от него.

По делото са изготвени вече всички експертизи, като съдебно-психиатричната показва, че серийният похитител не е с умствени отклонения, които да му пречат да разбере значението на извършеното от него престъпление, докато е дръпнал двете нищо неподозиращи 18-годишни девойки от улицата и ги качил в колата си.

От така повдигантите му обвинения обаче става ясно още, че версиите за изнасилване над първото отвлечено момиче - Александра Кирова, не се потвърждават, каквито първоначални версии имаше, след като девойката бе открита 5 дни по-късно от полицията в овчарник, където Тансол я държал. (Александра бе обявена за издирване на 9 февруари и бе открита от полицията на 13 февруари-б.а.)

Тогава обаче прокуратурата докато се чудеше какво точно се е случило и чия е подсъдността на престъплението, извършено от Тансол, той бе пуснат на совобода, след което почти веднага той извърши второ отвличане.

Между двата случая минаха 11 дни, през които не е била назначена съдебно-медицинска експертиза, която да установи дали Александра е била насилвана, каквито данни е имало след откриването й, както BNews тогава писа. Реално само в определни времеви рамки могат да бъдат открити следи от насилие по жертвата.

След второто отвличане, разкрито за около 7 часа, момичето, пак 18-годишна добричлийка, бе открито на път град Добрич посока с. Преселенци, община Генерал Тошево.

След първия си гаф с пускането на свобода на Тансол от Районната прокуратура в Генерал Тошево, се стигна до второто похищение, той повече не излезе от ареста, а държавните обвинители, са категорични, че са заковали престъпленията му със солидни доказателства.

Ако съдът го признае за виновен, максималното наказание за престъпленията му е 15 г. затвор.