Добруджа разби Локомотив и е на победа от шести пореден финал

18-годишният вратар на Добруджа Съби Кирилов отчая опитните варненци, вечният Краси Коев и Венци Петров се разписаха по 8 пъти във вратата на гостите.

Добруджа разби Локомотив и е на победа от шести пореден финал

Добруджа и Локомотив ще играят решителен трети мач за определяне на финалиста в мъжката А хандбална група. Резултатът в полуфиналния плейоф бе изравнен - 1:1 победи. Преди 3 дни Локомотив се наложи във Варна с 31:29. Днес Добруджа спечели втория мач в серията в зала "Русалка" в Добрич.




На почивката домакините имаха 4 гола аванс - 16:12. През второто полувреме жълто-зелените, подкрепяни бурно от верните си фенове, тотално надиграха своя съперник и спечелиха категорично с 35:28.

Най-резултатните хандбалисти на Добруджа бяха Красимир Коев и Венцислав Петров с по 8 гола. С по 4 попадения се отличиха младите таланти Николай Запрянов и Йордан Стоянов.

Фантастичен мач изигра младият вратар на Добруджа Съби Кирилов, който заключи вратата си и направи десетки изключителни спасявания.

Неприятната новина от този иначе толкова позитивен за добричкия спорт мач е контузията на основия реализатор на отбора през сезона Джошкун Якубов. Заради травма на палеца той не игра в първия полуфинален плейоф срещу Локомотив. Днес талантливият хандбалист започна като титуляр, но в края на първата част получи контузия на глезена, която отново го извади от игра.

Трети мач между Добруджа и Локомотив ще определи победителя в плейофа. При успех хандбалният отбор на Добрич за шеста поредна година и общо за седми път в своята история ще играе на финал в първенството на България.

Другият финалист също ще бъде определен в трети мач. Първият от редовния сезон Фрегата (Бургас) спечели гостуването си на Спартак (Варна) и изравни резултата в серията.