Министър към Мая Манолова: Разбрах, че разбирате и от кренвирши

Депутатката Мая Манолова отново стана обект на закачки. Този път качеството и цените на кренвиршите станаха причина министър Найденов да се обърне към нея:„ Госпожо Манолова, с изненада разбрах, че разбирате и от кренвирши.”

Министър към Мая Манолова: Разбрах, че разбирате и от кренвирши
Депутатката от БСП Мая Манолова, която е много активна в критиките към управляващите, непрекъснато предизвиква закачливи коментари в отговор на нейните остри изказвания. По време на днешния парламентарен контрол Манолова атакува земеделския министър Мирослав Найденов, че минималните прагове за качество на храните, които той е въвел, на практика ще поставят в неравностойно положение българските производители, защото тези изисквания няма да важат за чуждестранните производители. Манолова даде пример, че най-евтините кренвирши са повишили цената си от 2,50 на 3,50 лева за килограм.

В отговор министър Найденов се обърна към Мая Манолова: „ Госпожо Манолова, с изненада разбрах, че разбирате и от кренвирши."

Вчера самият министър-председател Бойко Борисов се оплака от психологически натиск от Мая Манолова и Корнелия Нинова от БСП, които съчетават елегантността с красноречието и критичността.

Миналата година Мая Манолова пак беше обект на закачливи коментари. По време на разглеждане на Закона за сметната палата, Манолова събра цялата си борбеност и и я изля в словесна критичност спрямо текстове от закона. По време на дебатите депутатът от ГЕРБ Георги Андонов се обърна към Манолова с думите: "Не ви ли омръзна три дни да говорите глупости? Толкова ли не намерихте един член, който да ви задоволи и да спрете да говорите?".

След това се Андонов се извини на активната в критиките депутатка.