Времето в неделя

Утре, неделя, над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Временни увеличения на облачността ще има над източните, след пладне и над планинските райони, но само на изолирани места ще превали слабо. Дневните температури ще се повишат слабо и максималните ще бъдат между 20° и 25°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщава Агенция "Фокус".

Времето в неделя

Над Черноморието в неделя по-значителна облачност ще има в часовете преди обяд, когато на отделни места ще превали слабо. След обяд облачността ще се разкъса и ще намалее. Максимални температури на въздуха: 19°-21°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.



Новата седмица ще започне с топло време и дневни температури между 22° и 27°. Ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. По-късно през деня над западните и планинските райони ще се развие купеста облачност и ще превали краткотраен дъжд, ще прегърми. През следващите два дни страната ни ще попадне под влияние на циклон. Облачността ще бъде предимно значителна, купесто-дъждовна. Ще бъде с чести превалявания, във вторник по-интензивни в западната половина от страната, а по-късно през деня и в сряда валежите ще обхванат и източните райони. Ще се развият и гръмотевични бури. Възможни са градушки. Дневните температури в Западна България ще се понижат значително, докато в Източна в сряда, когато ще се усили югоизточният вятър, ще са все още високи – до 25°-27°, съобщава Агенция "Фокус".