В Добруджа амбицирани за шести пореден финал

Започват плейофите в мъжката А хандбална група, четирите най-добри отбора от редовния сезон ще си оспорват медалите.

В Добруджа амбицирани за шести пореден финал

Първият Фрегата (Бургас) срещу четвъртия Спартак (Варна) и вторият Локомотив (Варна) срещу третия Добруджа са полуфиналните двойки. Играе се до 2 победи от 3 мача.



В събота, 10 май, от 15.30 часа Добруджа гостува на Локомотив в зала "Черно море" във Варна. Вторият мач е в Добрич на 14 май, сряда, от 18.00 часа. Ако се стигне до решителна трета среща, тя ще бъде на 18 май, неделя, във Варна. Двата отбора завършиха с равни точки, но 1 гол повече в преките двубои класира Локомотив пред добричлии.

Домакинското предимство на Локомотив не би трябвало да е решаващ фактор в плейофа и не ни притеснява, че за да се класираме на финал, трябва да вземем победа като гост във Варна, коментира старши треньорът на ХК Добруджа Георги Андреев. Като действащ шампион на страната имаме амбиции отново да достигнем до спора за титлата, добави наставникът. Двата отбора се познаваме много добре, трима от водещите хандбалисти на Локомотив бяха шампиони с нас миналата година, отбеляза Георги Андреев.

Той няма да може да разчита единствено на възстановяващите се Златан Петров и вратаря Емил Иванов.

Юношите от нашата школа, които налагаме в мъжкия състав, се представиха много добре през редовния сезон и очаквам да продължат със силните си игри и в плейофите, заяви още Георги Андреев.

Един от най-големите таланти в родния хандбал - Джошкун Якубов, е втори в голмайсторската листа на А група след редовния сезон. С друг състезател на Добруджа - Венцислав Петров, завършва ТОП 10 на стрелците в първенството.

Целта пред Добруджа е за шеста поредна година и общо за седми път в своята история да играе на финал в мъжката А хандбална група. Жълто-зелените са шампиони на България за 2012 и 2013 година.