Времето в четвъртък

До полунощ валежите временно ще спрат. Към сутринта и утре, в часовете преди обяд, ще има и разкъсвания на облачността.

Времето в четвъртък

Около и след обяд, тя отново ще се увеличи и на места ще превали краткотрайно, ще прегърми. На повече места и по-съществени ще са валежите в планинските райони. Сутрешните температури ще са между 6° и 11° и на отделни места в низините за кратко ще се образува мъгла. Максимални температури - между 17° и 22°, в София 17°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".



По Черноморието облачността ще се разкъса. Само на отделни места след обяд ще превали краткотрайно. Максимални температури - между 14° и 19°. Температурата на морската вода е 13° - 14°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала. Над планините облачността също за кратко ще се разкъса, но в следобедните часове отново ще се увеличи. На много места ще превали и прегърми, вятърът ще се усили - отначало западен, по-късно през деня, северозападен. Максимална температура на 1200 метра - около 11° на 2000 метра: 4°.

В петък въздушната маса над страната ще се задържи неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°. В събота за кратко ще настъпи подобрение на времето. Облачността ще се разкъса и на места временно ще намалее до слънчево. В следобедните часове, главно над планинските райони ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще се усили вятърът от юг, температурите ще се повишат и максималните ще бъдат между 20° и 25°. В неделя въздушната маса ще бъде силно неустойчива. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще паднат краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени от гръмотевици; очакват се градушки.