Отчитат електромерите и по време на празничните дни в началото на май

Отчетниците на Енерго-Про ще продължат да отчитат консумираната електроенергия по време на празничните дни. Целта е да не се допусне удължаване на отчетния период и нарастване на сметките за електроенергия, в резултат на струпването на голям брой почивни дни в началото на месец май.

Отчитат електромерите и по време на празничните дни в началото на май

По време на празниците, едновременно с  отчитането на показанията, отчетниците ще осъществяват и контрол на изправността на електромерите. Голяма част от сезонно обитаваните имоти се използват именно през почивни дни и техните собственици ще могат да осигурят достъп на специалистите за отчет и проверка на уредите.



Аварийните екипи на Енерго-про също са в готовност да реагират своевременно при възникване на повреди по мрежата. Те са оборудвани с необходимите средства за комуникация, автомобили и инструменти. При възникване на по-сложни аварии, компанията има готовност да ангажира и допълнителни групи, за да се възстанови максимално бързо електрозахранването.

Клиентите, които са пропуснали да заплатят сметките си за електроенергия в срок, могат да го направят на дежурните каси на Български пощи на 3-ти и 5-ти май. Непосредствено преди празниците Енерго-Про няма да прекъсва електрозахранването на клиенти, пропуснали да заплатят в срок сметката си за електроенергия.