389 дни по-късно – денят на Добруджа

Преди 20 години 7-годишният тогава Владимир Владимиров за първи път гледа мач на Добруджа - 2:2 срещу Ботев (Пловдив) в последен кръг на А група. От тогава е верен фен на отбора на Добрич и част от жълто-зелената агитка. След завършването на ПМГ "Иван Вазов", продължава висшето си образование в София и остава да живее в столицата. Това обаче не му пречи да бъде близо до любимия си отбор. От общо 26 мача през този сезон досега - за първенство и купа, е гледал 12 - домакинствата с Ботев Гълъбово за Б група и Раковски за купата, и 10 гостувания - във Варна, Враца, Русе, София, Разлог, Свищов, Гълъбово и Банско за първенство и Панагюрище и Пловдив за купата. Точният километраж, навъртян от него, за да подкрепя Добруджа през сезона до момента е 2923 км. Предлагаме ви авторски материал на Владимир Владимиров, написан за Добрич Онлайн в навечерието на битката за А група между Добруджа и Хасково.

389 дни по-късно – денят на Добруджа

389 дни по-късно – денят на Добруджа

17 Април 2014 – точно 389 дни след паметния мач в Русе срещу Дунав, подпечатал завръщането на ФК Добруджа в професионалния футбол, е на път да се превърне в пореден празник за всички нас, привържениците на този отбор, в празник за целия ни град Добрич. Привърженици, изстрадали последните 11 години в лутане между Б и В група, 11 години на организационни и финансови проблеми, но 11 години, които не ни отказаха, които засилиха вярата ни в по-добро и по-светло бъдеще на любимия, роден жълто-зелен клуб.



„Жълто-зелените“ гостуват на ФК Хасково 2009 в едноименния град с една единствена цел: да надскочат себе си, да надскочат целите, поставени от ръководството, да надскочат всички пречки през сезона, да запушат устата на негативно мислещите.

През последната година в Добрич се завърнаха двамата най-успели футболисти, излезли от школата на Добруджа в най-силния ни период (90-те години на 20 век) – Светослав Петров и Светослав Тодоров. Още с идването си започнаха да прилагат всичките си знания и умения – мениджърски, организационни и спортно-технически – придобити по време на престоя им в чужбина. За тази година клубът Добруджа започна да работи като добре смазана машина, колективът е сплотен, дисциплината се следи строго и резултатите не закъсняха. Първо бе изпълнена задачата по завръщане в професионалния футбол, бяха направени освежителни ремонти на ст. „Дружба“ (бе поставено и табло, което ако не се лъжа го няма от около 20 години), правилно проведени лятна и зимна подготовка. През цялото това време, 388 дни, ние от агитката плътно подкрепяхме и помагахме на отбора с каквото можем.

И резултатът от цялата тази работа е 3-то място в Б група, на 2 точки от Хасково и промоцията в елита. За да дойде 17.04.2014. Денят „Х“. В този ден е наш ред (не само на агитката, а и на целия град) да застанем за пореден път зад отбора, да дадем нужния тласък нагоре. Футболисти, треньори и директори не само, че заслужават подкрепата, а имат нужда от нея.

Нека не забравяме също, че целта не е влизане в елита на всяка цена. При какъвто и да е резултат в четвъртък, можем само да бъдем горди, че имаме този отбор.

САМО ДОБРУДЖА!!!

Владимир Владимиров