Тоди: Подкрепата на зрителите дава екстра стимул за игра

В мач от 20 кръг на Б група Добруджа приема Раковски на стадион "Дружба" в Добрич в събота, 12 април, от 17.00 часа.

Тоди: Подкрепата на зрителите дава екстра стимул за игра

Домакините са трети в класиране, на 3 точки от втория Хасково. Отборът от Добрич е в серия от 7 поредни шампионатни мача без загуба. Раковски е в зоната на изпадащите - на 12 място, но прави силен пролетен полусезон и се върна в битката за спасение.



Победите с 3:0 за първенство в Раковски и с 4:0 за купата в Добрич ни дават известно психологическо предимство, но съперникът е с много променен състав, през зимата се подсили с опитни футболисти, коментира старши треньорът на Добруджа Светослав Тодоров. По-голямо психологичско предимство ни дава успешната серия, която правим - 7 мача без загуба в Б група, футболистите вече имат натрупано самочувствие, допълни Тоди.

Подкрепата на зрителите дава екстра стимул за игра и футболист може да даде повече от възможностите си - не 100, а 110% от себе, но при негативизъм от страна на публиката е обратното, обясни Тодоров. В Англия съм виждал как целият стадион изпраща Чарлтън с аплодисменти след загуба с 0:4, каза наставникът на Добруджа.

Той обясни, че пътуването с влак до Банско за последното гостуване на отбора не е било по-финансови причини. Много по-удобно е отколкото с автобус, спалните вагони са комфортни и имахме възможност за пълноценна тренировка в Банско в деня преди мача, вместо да го губим в път, каза старши треньорът на Добруджа. Предижда се за отборът да пътува с влак и за мача в Дупница срещу Марек. Този вид транспорт е практика в много развити футболно държави като Русия и Англия, като Тоди като футболист на Уигън е пътувал за мачове в Лондон с влак от Манчестър.