Времето в следващите дни

През следващото денонощие през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, на отделни места - интензивни. Утре през втората половина от деня от запад валежите ще отслабват и ще започнат да спират. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България и временно силен вятър от запад-северозапад, който след пладне ще се ориентира от север, с тенденция на отслабване. Минималните температури ще са между 3° и 8°. Дневните чувствително ще се понижат и максималните в повечето места ще са между 10° и 15°. Такава е прогнозата за времето на Националния институ по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщава Агенция "Фокус".

Времето в следващите дни

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е около средното за месеца.



Над Черноморието утре, четвъртък, ще бъде облачно, през втората половина от деня и с валежи от дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър, който след пладне ще се ориентира от север, а привечер ще отслабне. Температурите ще са без съществен дневен ход и максималните ще са между 11° и 13°. Вълнението на морето ще е 1 – 3 бала. Температурата на морската вода е 9° - 10°.

В петък ще преобладава облачно време, с краткотрайни превалявания, на повече места в следобедните часове. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има сутринта над западните райони. Минимални температури между 1° и 6°, максимални - между 9° и 14°. В събота повече облачност и вероятност за превалявания ще има над източните райони. Над Западна България сутринта ще е предимно слънчево, но доста студено, с минималните температури близки до 0°. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, главно в планините е възможно да превали. Дневните температури ще започнат да се повишават. В неделя атмосферата ще остане неустойчива, а затоплянето ще продължи. Повече слънце ще има в сутрешните часове. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места ще има и краткотрайни валежи, съобщава Агенция "Фокус".