Времето в понеделник

През нощта ще има значителна облачност, почти без валежи. Минимални температури между 3° и 8°.

Времето в понеделник

Утре на отделни места отново ще превали, но облачността ще се разкъсва и от северозапад ще намалява. Вятърът ще се ориентира от север, северозапад ще е слаб, в източните райони до умерен. Максимални температури между 14° и 19°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Агенция „Фокус”.



Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Вятърът ще е от северната четвърт - до умерен. Максимални температури 14°-16°. Вълнението на морето ще е 2-4 бала. Температурата на морската вода е 9°-10°. Над планините ще има значителна облачност и на места ще превалява дъжд, по високите части-сняг. Вятърът ще е от северната четвърт слаб до умерен. Максимална температура на височина 1200 метра ще е 9°, на 2000 метра - около 3°.

Във вторник над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, не е изключено на отделни места да превали за кратко. Температурите ще са с 2-3 градуса по-високи. В сряда ще бъде още малко по-топло, преди обяд ще преобладава слънчево време, в следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него привечер и през нощта ще нахлува студен въздух. В четвъртък ще бъде по-хладно, облачността ще е предимно значителна, с валежи, на повече места в Източна България.