Станишев: Продължаваме политиката на социално размразяване, ЕРП-та равнис пред закона

Абсолютно неприемливо е ЕРП-та по някакъв конспиративен начин да не плащат на НЕК суми, които са дължими, заяви в Добрич председателят на ПЕС и на БСП Сергей Станишев по повод заплахата да бъдем санкционирани от ЕС за отнемане на лицензите на енерго-дружествата. Той допълни, че задължение на всеки инвеститор е спазването на закона и това е задължение на ЕРП-тата.

Станишев: Продължаваме политиката на социално размразяване, ЕРП-та равнис пред закона

Има група евродепутати от ЕНП, лично обвързани с ГЕРБ, които са най-големите говорители срещу България, което е срам за ГЕРБ, заяви Станишев по повод препоръката на Европейския парламент за спиране на еврофондовете за и припомни, че докладът за разходите е за 2012 година.



Относно посланията на БСП в предстоящите избори, Сергей Станишев заяви, че те са за нова социална Европа, Европа, в която България ще бъде третирана, като пълноправен член, а не като периферна държава, на която някой само дава указания какво да прави, при това за нейна сметка. Справедливо отношение към България могат да гарантират само социалистите в ЕС, категоричен беше Станишев и допълни, че ще продължи промяната, която правителството започна преди 9 месеца за социално размразяване.

България заема много стабилна и балансирана позиция по отношение на кризата между Русия, Украйна и ЕС. Ние сме определено сред страните, които категорично се обявиха за политически диалог и политическо решение, ние сме гласът на разума и не сме сред ястребите нито в ЕС, нито в НАТО. Ние имаме 250 хил. етнически българи, които живеят в Украйна, затова нашата позиция е загрижена и отговорна и се основава първо на българския национален интерес, заяви Станишев по повод изявлението на Георги Първанов в Добрич, че БСП ще изгуби изборите, „заради неадекватното отношение по руската тема“.

Заедно с депутатите от левицата Сияна Фудулова и Пламен Желязков, и зам-.министърът на земеделието и храните Явор Гечев, председателят на БСП се срещна с местните структури на партията.