Засилено добричко присъствие в международните изложби "Техномебел" и "Светът на мебелите"

Пет от общо 41 български производители в изложенията са от Добрич. Това съобщи за Добрич Онлайн Стоян Стоянов - председател на Управителния съвет на Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост и управител на фирма Тедива.

Засилено добричко присъствие в международните изложби "Техномебел" и "Светът на мебелите"

Общо 41 български производители участват в специализираните международни изложби „Светът на мебелите” и „Техномебел”, които се откриха вчера в София. Те се провеждат заедно за трета поредна година, а организатори са Агенция Булгарреклама и Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост. 



Тазгодишното издание е особено за българските производители от сектора, защото се осъществява с финансовата и логистична подкрепа на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). С държавните средства са поети разходи за наемане на изложбена площ от 1000 кв.м в размер на над 84 хиляди лева. Повече от половината български участници за пръв път имат възможността да представят своя продукция на такъв форум.

Събитието беше открито от вицепремиера по икономическото развитие Даниела Бобева и зам.-министъра на икономиката и енергетиката Ана Янева, изпълнителният директор на ИАНМСП Евгений Иванов, Стоян Стоянов, председател на УС на Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост и Ивайло Иванов, управител на Агенция Булгарреклама.

На обща площ от 12 000 кв.м своите нови продукти и услуги представят повече от 150 изложители, сред които компании от Италия, Китай, Малайзия, Полша, Сърбия и Турция. С помощта на активното сътрудничество на Службите по търговско икономически връзки в чужбина към Министерството на икономиката и енергетиката са поканени делегации от Франция, Молдова, Ирак, Великобритания, Германия, Израел и Мароко.