Емо Колев - шампион, 12-годишен проби до финала (+снимки)

Победителят в турнира, футболистът на Добруджа Емил Колев, връчи наградата за първото място на достойния финалист - 12-годишния Калоян Кирчев.

Емо Колев - шампион, 12-годишен проби до финала (+снимки)

Над 50 бяха участниците в турнира по FIFA 2014 на плейстейшън "Фенове срещу футболисти", който се проведе днес в Бакарди клуб - Добрич. Атрактивната и много емоционална надпревара бе организирана от заведението и ФК Добруджа. В нея се включиха всички футболисти на отбора на Добрич и техните треньори Светослав Тодоров, Радослав Боянов и Ивайло Иванов. Част от тях за първи път хващаха джойстик, но други бяха пределно мотивирани да покажат, че умеят до съвършенство футбола не само на терена, но и виртуално. В конкуренцията на над 30 фенове на Добруджа, сред които и много деца, до 1/2-финалите достигнаха трима футболисти и 12-годишният Калоян Кирчев. Той се класира за финала след победа с 4:1 над Станимир Андонов. В другия 1/2-финал Емил Колев излъга с 1:0 големия фаворит за титлата Ивайло Димитров - Косъма. В спора за първото място футболистът на Добруджа и неговият Байерн (Мюнхен) демонстрираха мощта на германската машина и отвяха мадридския Реал на Калоян с 3:1. Въпреки доминацията на футболистите на челните места в класирането, наградите, осигурени от клуба - множество фенартикули на Добруджа, бяха връчени на малките участници в турнира по FIFA.


Футболистите на Добруджа в очакване на жребия




Децата имаха възможността да се докоснат до един от най-успелите футболисти на България и настоящ треньор на Добруджа Светослав Тодоров.

Младежът вляво, подкрпян от защитника на Добруджа Иван Иванов, хвърли бомбата на турнира, отстранявайки още в първия кръг сочения за един от фаворитите Кристиян Малинов.

Спас Георгиев

Мачът между Деан Добрев от агитката на Добруджа и старши треньора Светослав Тодоров предизвика най-голям зрителски интерес, с 1:0 фенът се класира за втория кръг.

Тоди заложи на Ливърпул (може би поради липсата на Портсмут сред възможните за избор отбори)

Светослав Тодоров

Нападателят Ивелин Василев

Бъдещият шампион Емил Колев


Иван Иванов е щастлив от победата си

Вратарят Александър Конов

Ивайло Димитров


Станимир Андонов - трето място

Ивайло Димитров показа голямо желание и пълна концентрация и след серия от победи до 1/2-финала се класира трети.

Емил Колев - най-добрият на FIFA в Добрич

Шампионът получи приза за първото място от главния организатор и инициатор на това събитие - изпълнителния директор на клуба Светослав Петров, който за пореден път показа, че и в Добруджа нещата могат да се случват по европейски модел и жълто-зелената магия да доставя радост на добричлии.

Емил Колев предостави наградата на своя достоен подгласник Калоян Кирчев. Той е на 12 години, учи в СОУ "Дора Габе", тренира футбол в школата на Добруджа при Венци Желев, играе в халфовата линия, любимият му футболист на Добруджа е Ивайло Димитров - Косъма, а любимият му европейски отбор е Реал (Мадрид) и именно с него той достигна до финала на турнира.

Фенартикули на Добруджа получиха и други от малките участници в състезанието