Лекуват тригодишнo от алкохолизъм

Най-малкият британски алкохолик е само на три годинки. Той е едно от 13-те деца под 13 години, които в периода 2008-2010 са били лекувани от алкохолизъм в държавни болници.

Лекуват тригодишнo от алкохолизъм
13 малчугани под 13-годишна възраст са се лекували в тригодишния период между 2008 и 2010 от алкохолизъм в британските държавни болници. Шокиращо, но най-младият сред тях е тригодишен достоен наследник на вековните английски традиции. Самоличността му обаче се пази в тайна, въпреки че не е напълно сигурно дали и той сам може да си каже името.

През този период освен 13-те невръстни пияници, в държавни здравни заведения за лечение от алкохолизъм са постъпили още 70 деца - между 13 и 16 години.

Според европейско изследване от 2009 г. британците са най-големите пиячи на континента (въпреки че са отделени от него...). Според допитването 43% от хората на Острова обръщат по 1-2 алкохолни напитки дневно, 24% са на 3-4, а 12% - 5-6 питиета. 6% от британците пък явно са от тежката артилерия с 10 или повече чашки с алкохол на ден. Така де, може би става дума за малки бърбънчета, които тук в България се приемат за детско пиене, но пък явно британците от малки се обучават в алкохолния занаят. Справка - тригодишния млад АА.

Скорошно проучване на СЗО пък показа, че ние, българите, всъщност изобщо не сме чак такива пиячи, както твърди разпространеният националистичен мит, а попадаме чак на 30-то място по годишна консумация на чист алкохол - и то само от страните в Европа.