Добруджа е на финал след уникална драма

Отборът от Добрич е на една победа от завоюването на Купата на България за трети път в своята история.

Добруджа е на финал след уникална драма

Макар и с подмладен състав, изграден от местни кадри от школата, мъжкият отбор на хандбален клуб Добруджа продължава да е сериозен претендент за трофеите. Днес и утре в Бургас се играят мачовете от финалната четворка в турнира за Купата на България.




В първия 1/2-финал Добруджа драматично се наложи над Спартак (Варна). Подобно на шампионатния мач между тях преди седмица, и в този жълто-зелените през цялото време имаха преднина от 3-4 гола, но след 60 минути игра резултатът бе равен. Редовното време завърши при 26:26 и се стигна до 10 минутно продължение. След първите 5 минути Добруджа водеше с 29:26 и в крайна сметка заслужено се поздрави с успеха - 32:30.

Всички хандбалисти на Добруджа проявиха характер и извоюваха ценната победа в много оспорван и нервен мач, в който цели 20 минути изтърпяваха наказание срещу 12 за съперника. 3 пъти за по две минути от игра бяха отстранявани Красимир Коев и Джошкун Якубов, но радостното е, че получените червени картони не ги лишават от правото да играят на финала.

Фантастичен мач изигра вечният Красимир Коев, нанизал 10 гола във вратата на Спартак. Венци Петров и Джошкун Якубов се разписаха по 6 пъти. Завърналият се в игра през тази година легендарен хандбалист на Добруджа Светослав Божков отново показа своята висока класа и реализира 5 гола. Младите надежди на добричката школа Николай Запрянов и Йордан Стоянов бяха точни по два пъти. Един гол добави Стефан Ефтимов.

Благодарение на усилията, положени през седмицата от лекарския щаб на Добруджа, контузеният вратар Емил Иванов игра срещу Спартак и допринесе много със спасяванията си за класирането на финала.

Съперникът в мача за трофея ще бъде излъчен в спор между домакина на турнира Фрегата (Бургас) и Интер-Академик (Благоевград). Финалът е утре, неделя, от 14.00 часа.