Една от 22-те опасни училищни сгради в страната е в Добрич

В 22 детски градини и училища в страната животът на децата е заплашен заради конструктивни промени по сградите и покривите. Само в едно добричко училище е установена сграда, представляваща опасност за децата е констатирала служебната проверка на Регионална дирекция на национален и строителен контрол.

Една от 22-те опасни училищни сгради в страната е в Добрич

Надзор на всички детски и учебни заведения в страната беше извършен през февруари. Днес в община Добрич е получен констативния протокол от проверката.

Опасната сграда е неизползваемо двуетажно здание в двора на СОУ „Димитър Талев”. Тя е бивша работилница, собственост на гимназията по електротехника, чийто принципал е Министерството на образованието и науката. Използвана е в практическите обучения на бившия механотехникум, чийто правоприемник е гимназията.





При проекта за реновиране на физкултурния салон на училище „Талев” преди около 5 години, общината е изявила желание за деактуване на пустеещата сграда от държавна в общинска собственост, но е била обособена само част от нея.

Преписката със становището на РДНСК за събаряне на сградата ще бъде изпратена в МОН, съобщи зам.-кметът арх. Пламен Ганчев.