Добруджа гони минимум финал за купата

На 22 и 23 март, събота и неделя, в Бургас ще се изиграят мачовете от финалната четворка в турнира за Купата на България по хандбал при мъжете.

Добруджа гони минимум финал за купата

В първия ден ще се изиграят полуфиналите. От 16.00 часа действащият шампион на страната Добруджа се изправя срещу последния носител на купата Спартак (Варна). В другия полуфинал съперници са домакинът на турнира и водач в класирането на мъжката А хандбална група Фрегата (Бургас) и Интер-Академик (Благоевград).




На този етап мислим основно за първия мач, целта ни е да победим Спартак и да играем финал, реално е да го постигнем, защото преди седмица играхме с тях като гост в шампионатен двубой и въпреки че мачът завърши наравно, бяхме по-добрият отбор и водихме в резултата през цялата среща, коментира старши треньорът на хандбален клуб Добруджа Георги Андреев.

В неделя, от 12.00 часа, е мачът за третото място, а от 14.00 часа започва решителният двубой за определяне на победителя в надпреварата.

Припомняме, че Добруджа достигна до финалната четворка, след като отстрани 3 отбора от Б група за Купата на България по хандбал при мъжете - Калиакра, Ловеч 98 и Шумен. Отборът от Добрич е двукратен носител на трофея - през 2009 и 2011 година.