Добруджа загуби от Локо Пловдив

Гостите се наложиха с класическото 3:0 на стадион "Дружба" в Добрич.

Добруджа загуби от Локо Пловдив

В първи 1/4-финален мач от турнира за Купата на България Добруджа - единственият отбор извън елита в тази фаза на надпреварата, загуби домакинството си на петия в А група Локомотив (Пловдив). Срещата се игра пред над 4000 зрители.




Мачът започна с домакински натиск, като двете нули на поставеното вчера светлинно табло на стадион "Дружба" се запазиха до 31 мин. Резултата откри бившият национал Здравко Лазаров.

В 51 мин. Ндиае покачи на 2:0 за Локомотив. Добруджанци не се отказаха да търсят обрат и продължиха да атакуват смело вратата на гостите. В следващите минути опитният вратар на Локомотив Йордан Господинов спаси два опасни удара на влезлия в игра през второто полувреме Иван Цачев.

В 75 мин. Крис Гади се пребори с цялата защита на Добруджа и отбеляза за крайното 3:0, резултат, който не отразява точно съотношението на терена в този мач, в който жълто-зелените също имаха своите добри възможности за гол и владееха топката в 60% от времето.

Реваншът е на 20 март, от 16.00 часа и ще бъде излъчен пряко по телевизия НЮЗ 7.

Преди това на Добруджа предстои важен мач в първенството. На 16 март, неделя, от 15.30 часа, на стадион "Дружба" в Добрич ще гостува Спартак (Варна). Третият в Б група Добруджа излиза за трета поредна победа в шампионата в дербито на североизтока.