Община Добрич внесе за финансиране проекта за ремонт на спортна зала „Добротица“

Проектът е на стойност 1 834 500 лева и е депозиран в Министерството на младежта и спорта.

Община Добрич внесе за финансиране проекта за ремонт на спортна зала „Добротица“

С подкрепата на Министерството през 2015 г. Добрич ще бъде домакин на Световно първенство по лека атлетика за хора с увреждания. Предстои със средствата по проекта лекоатлетическата писта да бъде покрита с нова настилка, да бъдат ремонтирани съблекалните за спортистите, трибуните в залата, да бъдат изградени рампи за инвалидни колички, да бъде подобрена климатизацията и други. Припомняме, че ОбС Добрич одобри предложение на Клуба по лека атлетика „Добруджа” да бъдат предоставени 25 000 лева за изготвяне на проекта.



Спортна зала „Добротица“ е единствената в България с кръгова писта на закрито, специално и само за лека атлетика със сектори за скокове и хвърляния. След осъществяване на ремонта залата може да кандидатства за домакинство на Балканиада, която да посрещне 2000 участници с 400 треньори и 150 съдии. Ще стане възможно провеждането на Световно първенство по лека атлетика за глухи в зала през 2015 г. , в което да вземат участие над 2000 души, на Балканиада по лека атлетика за юноши и девойки младша възраст, както и провеждане на мероприятия за детски градини.

Ремонтираната спортна зала ще увеличи броя на извънкласните спортни занимания, ще стимулира ученици, студенти, работещи хора да отделят повече внимание на физическото укрепване и здравословния начин на живот. Обновената база ще е предпоставка спортът да се превърне във все по – привлекателно занимание за хора от всички възрастни.