Сергей вика Бойко на дуел; Всички се отрекоха от Гоце

Преглед на печата: ЦСКА - Левски 1:0 в лудо дерби, Местан обвини БСП в абсолютна некоректност

Сергей вика Бойко на дуел; Всички се отрекоха от Гоце

24 Часа

Местан обвини БСП в абсолютна некоректност

Поставянето на ДПС на една плоскост с ГЕРБ и "Атака" е абсолютно некоректно, обяви лидерът на движението Лютви Местан по повод приетата в петък от Националния съвет на БСП декларация срещу политическата омраза.
"БСП е силно обезпокоена от тази омраза. Отговорност за този език носят и политическите сили в парламента, особено ГЕРБ. "Атака" и ДПС също си служат с този агресивен език", гласи политическият документ, приет изненадващо от червения пленум. В него се реагира и срещу претенциите на мюфтийството към бивши вакъфски имоти.

Стандарт

Сергей вика Бойко на дуел

Сергей покани Бойко на дуел преди евровота. "Каня лидера на ГЕРБ да направим европейски дебат за България в Европа", заяви председателят на ПЕС и БСП Сергей Станишев в предаването "Панорама" по БНТ в петък вечер. Според него ръководителите на двете най-големи партии в страната трябва да зададат тона за цивилизован дебат преди изборите за Европарламент. Станишев е на мнение, че лидерите на ГЕРБ и БСП трябва да заявят коя партия какво място вижда за България в ЕС. "След няколко дни ще стане ясно кой ще води листата на БСП, каза Станишев. Много е важно хората да разберат, че за първи път всеки гражданин на Европейския съюз ще може да каже своето мнение кого иска да види за председател на Европейската комисия, каза още соцлидерът.

Монитор

Всички се отрекоха от Гоце

В пълна изолация изпадна бившият държавен глава Георги Първанов, който заради опита да разцепи БСП чрез размразяването на проекта си АБВ беше изключен от редиците на партията.
Нежеланието си да бъдат свързвани с Първанов и неговата формация демонстрираха знакови фигури в партията като бившия енергиен министър Румен Овчаров и евродепутатката Илияна Йотова. „Три неща избрах сам в живота си и няма никога да се откажа от тях. Това са жена ми, БСП и ЦСКА", отвърна на въпрос дали няма да се присъедини към АБВ Овчаров, който е смятан за един от приближените до Първанов социалисти. „За мен беше очевидно, че този проект АБВ е свързан с действия в дясното политическо пространство", коментира пък евродепутатът Йотова, която беше пресаташе на БСП в периода, в който Първанов оглавяваше партията.

Новинар

ЦСКА пак удари "Левски" - 1:0 в лудо дерби

ЦСКА победи "Левски" с 1:0 в луд мач от 26-ия кръг на "А" група.
"Армейците", които биха с 3:0 и през есента, направиха дубъл над вечния съперник за първи път от 27 години насам. Единствения гол отбеляза Емил Гъргоров от дузпа в 69-ата минута.
Преди това капитанът на "сините" Станислав Ангелов сътвори грандиозна глупост, която предреши дербито. Пелето събори резервата Тони Силва в пеналта и бе изгонен за втори жълт картон, а Гъргоров бе безмилостен от бялата точка.