Добричлии - активни в плащането на местните данъци

Между 70 000 и 80 000 лева ежедневно постъпват от началото на кампанията по заплащането на местните данъци в Добрич. От 1 март тече срокът, в който се плаща първа вноска за данък върху превозните средства, данък върху недвижимите имоти и такса за битови отпадъци за 2011 г. Голяма активност на добричлии отчете заместник кметът на Община Добрич Иван Колев.

Добричлии - активни в плащането на местните данъци

Финансистът подчерта, че гражданите имат достатъчно време да се възползват от възможността за отстъпка. Добричлии, които до 30 април се разплатят за цялата година, ще ползват 5% отстъпка за местните налози.


 

5 каси обслужват гражданите, които заплащат в отдел " Местни данъци и такси " към Община град Добрич на адрес: ул. " Независимост " № 7, етаж 3, стая 313.

 

Няма промяна в размера на местните данъци в Добрич в сравнение с предходната година, припомни на днешната кметска оперативка Иван Колев. Няма и зониране на града, подобно на това, породило проблеми в София.

 

Община Добрич е изпратила 80 000 партиди известия за данъците за жилищни и нежилищни сгради. За първи път такива известия са изпратени и на юридическите лица.