Тансел Хасан е задържан под стража за двете отвличания в Добрич

Окръжен съд – Добрич постанови „задържане под стража” на Тансел Ергин Хасан - обвиняем в отвличането на две 19-годишни момичета от Добрич

Тансел Хасан е задържан под стража за двете отвличания в Добрич

В публично съдебно заседание днес Окръжен съд –Добрич постанови мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на 21-годишния Тансел Ергин Хасан от гр. Добрич. Същият е обвиняем по две досъдебни производства за престъпления от общ характер – отвличането на Йоана Янкова Бакърджиева и Александра Живкова Кирилова. И двете от Добрич.



При анализ на събраните в досъдебното производство материали, съдът установи обоснованото предположение, че Хасан е извършител на деянията, в които е обвинен. Още при първоначалния си разпит същият е направил признания.   

Наказанието, предвидено за извършените престъпления, е от 10 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор, което също налага постановяване на конкретната мярка.    

От свидетелството за съдимост се установява, че обвиняемият Хасан в периода 2007 г. – 2013 г. е извършил осем престъпления с влезли в сила присъди, като е търпял наложените наказания, включително и лишаване от свобода. В досъдебното производство се съдържат и недобри характеристични данни за личността му.    

Така изложените факти безспорно налагат извода, че е налице опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

С оглед на тези съображения Окръжен съд – Добрич счита, че е налице предпоставка за вземане на най-тежката мярка за неотклонение, а именно „задържане под стража”.

Определението за постановената мярка подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна в тридневен срок от днес.