Времето в неделя

През нощта ще бъде ясно, вятърът ще стихне. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, в София - минус 1°. Утре през деня ще бъде слънчево.

Времето в неделя

Ниска облачност или мъгла ще има преди обяд на места покрай река Дунав и в източните райони. Постепенно вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е предимно слаб. Ще се затопли и максималните температури ще са между 12° и 17°, в София 15°. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.



На места по Черноморието преди обяд ще има ниска облачност или мъгла, но след обяд над цялото крайбрежие ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде предимно слаб, от юг-югозапад. Максимални температури - от около 7°-8° в северните до 13°-14° - в южните райони. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините през деня ще бъде слънчево и топло. Вятърът ще е от запад-северозапад, умерен, по високите части - до силен. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 12°, на 2000 метра - около 6°.

И в понеделник ще бъде предимно слънчево и още малко по-топло, с максимални температури между 15° и 20°. През нощта срещу вторник и във вторник над Северна България ще има временни увеличения на облачността, а вятърът ще се ориентира от северозапад-запад и дневните температури слабо ще се понижат. В сряда облачността ще е по-често значителна, без валежи. Вятърът ще е югозападен и ще остане топло.